Gryczanka- MY LOVE

Wróciliśmy z wakacji i uznaliśmy, że przejedliśmy się owsianką. W wynajętym domku nad morzem, owsianka była najlepszym sposobem na zdrowe śniadanie.

Z pomocą przyszła nam ukochana „Jadlonomia” i jej przepis na gryczankę. Oryginalny przepis oczywiście dopasowaliśmy do naszych kuchennych zapasów.

Lista zakupów: (na 1 porcję)

2/3 szklanki płatków gryczanych

250 ml mleko kokosowe

szczypta soli himalajskiej lub morskiej

cynamon

porzeczka czarna

masło migdałowe Primavika 2 łyżki (może być również masło sezamowe lub masło z nerkowców)

1 łyżka miodu

Na zakupy zapraszam na www.uwolnijkuchnie.pl

gryczanka1

Przygotowanie: 

Płatki wrzucamy do garnka, zalać mlekiem albo wodą, dodać szczyptę soli i gotować 2-3 minuty- do czasu aż płatki wchłoną całą wodę.

Dodać masło migdałowe oraz miód i dokładnie wymieszać. Podawać z czarną porzeczką i cynamonem.

Smacznego!

gryczanka2gryczanka3

 

w tle

Podziel się

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

4 myśli nt. „Gryczanka- MY LOVE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *